browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Nieuwjaarsverschieting 2020

Posted by on 19 januari 2020

Op zondag 19 januari 2020 as de Nieuwjaarsverschieting 2020. We hadden een redelijk opkomst met 22 mensen op een zachte, droge winterdag.

Nette opkomst met 22 deelnemers

Zoals gebruikelijk hielden we inloop met koffie of thee met oliebol of appelflap, nieuwjaarswensen en een gezellig babbeltje. Even voor elf werden de deelnemers welkom geheten en werd uitgelegd hoe deze wedstrijd werkt. De nieuwjaarsveerschieting is een 25 meter 1-pijl wedstrijd met een alternatieve score: niet de som van de punten, maar het hoogste aantal keren dezelfde ring bepaalt de winnaar. Dus 10 maal een zes is beter dan 8 maal een acht.

Ben laat zich niet opjagen en neemt de tijd voor het schot

De ronde duurde iets meer dan anderhalf uur, vervolgens genoten we een lunch met erwtensoep en broodjes kroket en frikandel. Ondertussen werden de scores bepaald.

De inwendige mens werd weer goed verwend

Bij de recurve was er een gedeelde derde plek en dus volgde er een nakamp tussen Linda en Roeland. Na vijf pijlen was de stand nog steeds gelijk, daarna werd 1 laatste pijl geschoten om het te beslechten. De pijl van Linda kwam dichter bij het kruisje dan die van Roeland.

Joepie!

Tot slot was de prijsuitreiking, waarbij Jeremy de felbegeerde J.D. Morien-wisselbeker (weer eens) bemachtigde, en alle prijswinnaars kregen een medaille als aandenken. De uitslagen zijn gepubliceerd. Bekijk meer foto’s op Facebook.

Beheerder: Willem Tell Delft free for life counter