browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Koningsschieten 2019

Posted by on 17 juni 2019

Op zondag 16 juni was het Koningsschieten van 2019. We schoten met een bescheiden groep van rond de 15 mensen op een lekkere zomerdag.

Om 14:30 begonnen we keurig op tijd aan de wedstrijd na een rondje koffie met koek. Dit jaar is een enkele ronde 25 meter 1 pijl geschoten, maar daarom was het niet minder spannend. Het was fijn weer, betrekkelijk koel maar droog en overwegend zonnig.

Prettig weer bij deze wedstrijd, niet te warm.

Net als vorig jaar was het opnieuw spannend in de boogklasse recurve. Wim Schoneveld won met een kleine voorsprong de Koningstitel. Jeremy en Arjen schoten een nakamp voor eerste of tweede ridder, Jeremy won deze en werd de eerste ridder. Ben werd voor de vijfde maal op rij Rozenkoning.

Wim werd dus Koning Recurve, maar Keizer Willem was niet aanwezig. Wim gaf aan de Keizer te willen uitdagen, maar de uitdaging gebeurt dus op een later moment. Update: op woensdag 17 juli heeft Wim Willem uitgedaagd, en Willem heeft vrijdag 26 juli 20:00 gekozen als tijdstip voor het Koning – Keizer duel.

Wim schoot een nette ronde, nipt beter dan Jeremy.

Popko heeft als enige deelnemer de titel Koning Compound gewonnen. Omdat Sammy de huidige Keizer, Dick, niet had uitgedaagd is de mogelijkheid daarop verkeken totdat hij nogmaals Koning Compound wordt. Lukt dat Sammy in 2020 of 2021, dan heeft hij 3 maal Koningsschap in 5 jaar.

David is voor de tweede maal Koning Barebow geworden. Qua score zit de huidige Keizer, Wim van Oel, dicht in de buurt. Mocht David binnen 3 jaar opnieuw Koning Barebow worden mag hij de Keizer uitdagen. Het lijkt er op dat ook dit duel geen makkie gaat worden.

Wim Schoneveld werd voor de derde maal Koning Recurve in vijf jaar en mag Keizer Willem uitdagen.

Na afloop mochten we genieten van een barbecue. We hebben de diverse stukjes vlees, salades en drankjes lekker laten smaken. Hoewel we met een betrekkelijk kleine groep waren vonden we het erg gezellig.

Beheerder: Willem Tell Delft free for life counter