browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Verrassingswedstrijd

Posted by on 24 mei 2018

Op maandag 21 mei 2019 (2e Pinksterdag) was er iets wat niemand zag aankomen: een verrassingswedstrijd, georganiseerd door Willem den Braver.

Op deze tamelijk warme lentedag kwamen zo’n 15 mensen meedoen aan een wedstrijd waarbij vooraf niet was verteld wat deze inhield, dit werd ons ter plaatse uitgelegd.

Het alfabet op 5 bij 5. Zoek de ontbrekende Q.

Iedereen kreeg een papiertje met daarop een woord van 15 letters. Op elke baan hing als blazoen een ruitjesvel van vijf bij vijf, met daarop het alfabet zonder Q. De opdracht was aan ieder om alle letters van het betreffende woord te schieten. Als het woord twee dezelfde letters had, dan moest je die letter ook twee maal raken.

Concentratie. Tien centimeter op 21 meter is best klein.

Dat bleek nog behoorlijk lastig. De afstand was onbekend, maar bleek al snel rond de 21 meter te zijn. Alle schutters (dus compound, recurve en barebow) schoten op gelijke afstand en blazoen.

Willem kan terugkijken op een leuke, keurig georganiseerde wedstrijd.

Roeland won in categorie recurve als enige die het hele woord kon afkruisen. In de andere boogklassen ging de prijs naar wie het hoogtste aantal letters van het woord had geraakt. De prijs was een longdrink-glas met een ge√ętst silhouet van een boogschutter.

 

Beheerder: Willem Tell Delft free for life counter