browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Nieuwjaarsverschieting 2016

Posted by on 14 januari 2016

De Nieuwjaarsverschieting 2016 was afgelopen zondag 10 januari, met nieuwjaarswensen, een alternatieve wedstrijd en natuurlijk de nodige versnaperingen. Het was een gezellig dagje met ruim 25 aanwezigen.

Een gezellige ochtend met zo'n 25 mensen aanwezig.

Een gezellige ochtend met zo’n 25 mensen aanwezig.

Na een bakje koffie en een oliebol of appelflap vooraf en een terug- en vooruitblik door de voorzitter begon de wedstrijd keurig op tijd. Het was een normale 25 meter 1-pijls wedstrijd met een alternatieve puntentelling: het hoogste aantal keer dat hetzelfde puntental met een pijl werd geraakt was de score. Dus iemand die 10 maal een twee raakte won van iemand met 8 maal een acht.

Ook vandaag weer lekker veel variatie aan bogen aanwezig.

Ook vandaag weer lekker veel variatie aan bogen aanwezig.

Na een kleine twee uur schieten zat het er alweer op en was het tijd voor de lunch en het tellen van de punten. De erwtensoep vond gretig aftrek en ook de belegde broodjes gingen er wel in. Met nog een bakje koffie, thee of glühwein werden we nieuwsgierig naar de uitslag.

Vandaag tellen we niet de punten, maar het aantal keer dezelfde.

Vandaag tellen we niet de punten, maar het aantal keer dezelfde.

Dat ging zomaar niet: er waren meerdere gelijke scores bij twee boogklassen dus er volgde nog een nakamp. Bij de recurve hadden Jeremy Broekhuis en Roeland van Ochten beide 9 maal de acht geraakt, bij de barebow hadden Wim van Oel, Willem den Braver, Ria van Oel en Martin Cuckson eenzelfde score. De nakamp bestond uit nog 5 pijlen.

Ja, er wordt gewerkt aan de vervanging van de doelpakken.

Ja, er wordt gewerkt aan de vervanging van de doelpakken.

Bij de recurve haalde Jeremy maar liefst 4 maal een acht erbij, Roeland 1 maal. Hiermee won Jeremy de J.D. Morien-beker overtuigend met 13 maal een acht. Bij de barebow haalden Willem en Martin allebei 1 maal “hun” puntental erbij. Omdat Martin 31 punten had met die 5 pijlen tegen Willem 29 won Martin de Nieuwjaarsverschieting in de barebow-categorie. Bij de compound won Martijn van Barneveld met 17 maal een negen.

Nieuwjaar2016-05

Ondanks het alternatieve karakter van de wedstrijd wel opperste concentratie.

Bij de jeugd won Daniël van Paassen als enige barebow-schutter met 7 maal een zeven. De jeugd recurve werd gewonnen door Esmee Schoneveld met 9 maal een vijf, ondanks dat ze voortijdig weg moest voor werk.

Beheerder: Willem Tell Delft free for life counter