browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Koningsschieten 2018

Posted by on 4 juni 2018

Het koningsschieten van 2018 was op zondag 3 juni. Op deze heerlijke lentedag streden onze schutters om het Koningsschap en andere prijzen in 3 categorieën: barebow, compound en recurve.

Koningsschieten op een mooie dag: feestelijk.

De inloop was vanaf 13:30, en kort voor de start gaf Dick een korte introductie, gevolgd door Roeland die enige uitleg gaf over de wedstrijd en de gebruikte Gildeblazoenen.

Roeland legt de scores van het Gildeblazoen uit.

Zo begonnen we keurig op tijd (14:30) aan de eerste helft. Het koningsschieten bestaat uit 2 ronden 25 meter 1-pijls, vaak nog gevolgd door een nakamp bij gelijke scores in het prijzenveld. Het was warm, rond de 25 graden en nog wel warmer op onze beschutte buitenbanen. Er was genoeg koffie en thee maar velen gaven voorkeur aan gewoon water.

Een redelijke opkomst bij Koningsschieten: 18 deelnemers.

In de pauze zochten we de relatieve koelte binnen op voor nog iets drinken en een versnapering: extra energie. Na een kwartiertje ging de 2e ronde van start. Buiten kregen we enkele frituursnacks uitgedeeld (en meer water). Ook kozen sommigen voor 0.0% biertjes (lekker fris, maar geen alcohol tijdens een wedstrijd).

Zo rond 17:30 zaten beide ronden erop en werden de punten geteld. Het was een spannende wedstrijd, vooral bij recurve lagen de scores dicht bij elkaar. (Jeremy 192, Wim S. 190, Roeland 190). Jeremy werd dus Koning recurve, voor de derde maal in 5 jaar. Willem den Braver (Keizer recurve) drong er op aan dat Jeremy Willem ter plaatse zou uitdagen, Jeremy deed dit. Willem had “toevallig” zijn recurve-set bij zich (hij wist dat er 2 van ons de mogelijkheid hadden op een derde Koningsschap in 5 jaar) en zo hadden we behalve de nakamp tussen Wim en Roeland ook nog een Koning – Keizer duel.

Het kon niet op: nakamp én Koning – Keizer duel.

Het Koning – Keizer duel is gewonnen door Willem den Braver, daarmee blijft hij Keizer recurve. Jeremy is dus Koning geworden, maar voor de volgende Keizer-uitdaging staat de teller weer op 0. De nakamp tussen Wim en Roeland werd gewonnen door Wim. Daarmee was het hoog tijd voor barbecue en prijsuitreiking. Zie hier de uitslagen.

Beheerder: Willem Tell Delft free for life counter