browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

21-en bij Doelgericht 2016

Posted by on 21 januari 2016

Afgelopen zondag 17 januari was het 21-en op 21 meter bij HBC Doelgericht. Er deden zo’n 90 mensen mee waaronder ruim 20 van Willem Tell. Het was weer een leuke alternatieve wedstrijd en een geslaagde dag.

De wedstrijd begon iets later doordat enkele schutters vertraagd waren in het verkeer, dus tijd voor nog een kopje koffie. De koppels werden in twee groepen gedeeld, de ene met voornamelijk barebowschutters, de andere met recurve- en compoundschutters. Het ging om het kaartspel 21-en, maar dan met pijl en boog. De wedstrijd bestond uit een 8 ronden waarin steeds twee koppels van twee tegen elkaar speelden. Ieder koppel schoot 4 ronden, en elke ronde werd 5 maal een “set” 21-en geschoten. Van elk koppel schoten de schutters om beurten 1 pijl, en de schutter van het eerste schot van een set wisselde ook steeds af. Elke set mochten 3 pijlen worden geschoten, maar afhankelijk van de score kon de derde pijl worden overgeslagen. Je mocht een verrekijker gebruiken om de geschoten punten te bekijken. De score van een set was als volgt: wie 21 schoot kreeg 3 punten, ook als de tegenpartij 21 had (die kreeg dan ook 3 punten). Als je geen 21 had dan kreeg je 2 punten als je meer had dan de tegenpartij, 1 punt per koppel bij gelijke uitkomst en 0 punten als je minder had dan de tegenspelers.21-en2016-02

Een ronde bleek een kleine driekwartier te duren en omdat de groepen om en om schoten werd ook de drukte bij de kantine voor de lunch enigszins gespreid. De verdeling van de koppels over de banen werd bepaald door de tussenstand van het moment, zo kwamen koppels die aan elkaar gewaagd waren in latere ronden tegenover elkaar te staan.

Tegen het eind van de middag zaten alle ronden erop en konden we napraten onder het genot van een hapje en drankje. Vervolgens kregen we de uitslagen te horen met als grootste verrassing dat de hoofdprijs en troostprijs zijn gewisseld ten opzichte van vorig jaar: Piet Snel en Robin van Eenige hadden de troostprijs voor meeste keren dood (11x), en Ted Beek en Piet Hogerwerf wonnen de hoofdprijs met de meeste keren 21 (9x). Houd de website van HBC Doelgericht in de gaten voor de rest van de uitslagen.

 

Beheerder: Willem Tell Delft free for life counter